YFU

Jeg valgte at rejse med organisationen YFU - Youth For Understanding. 
Da jeg skulle til at kigge efter hvilken organisation, jeg ville rejse med, kiggede jeg især efter en ting: troværdighed. Og det var noget jeg bestemt fandt i YFU, som er drevet af frivilligt arbejdskraft. Med troværdighed følger tryghed. Man kan virkelig mærke at de prøver at forberede os rigtig godt på vores udvekslingsår.

YFU stammer helt tilbage til 1951, og har faktisk sine rødder i Michigan (der hvor jeg skal bo). Man fik den idé, at 51 teenagere fra det krigsramte Tyskland skulle til USA for at bo hos en familie og gå på high school. Formålet med dette va,r at den tyske gruppe unge skulle opleve hvordan, familier levede i USA og dermed komme motiveret hjem til Tyskland og være med til at genopbygge et nyt land - et demokrati - på baggrund af de erfaringer de havde fra opholdet i USA. 

I dag er YFU en af de ældste, største og mest respekterede udvekslingsorganisationer. Verden har ændret sig de seneste 60 år, men YFU's formål er stadig det samme "at forbedre den mellemfolkelige forståelse på tværs af landegrænserne". 

Hvis du gerne vil vide mere om YFU, så kan du gå ind på hjemmesiden yfu.dk. 


(Kilde: yfu.dk)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar